Verkiezingen

30-12-2012 18:33

Verkiezingen zijn als een biefstuk die je word voorgehouden,zo gauw als je een hap wil nemen gooien ze hem in de vuilnisbak,net als over het algemeen de progamma,s die de dames en heren ons voorhouden.
Wat is het nut nog van stemrecht?
Ik krijg steeds meer het idee dat er van te voren al bepaald is wie er wint,het kan toch niet zo zijn dat een partij als de VVD zo hoog in de peilingen staat terwijl het grootste deel van hun belijd er op neerkomt dat ze de bevolking korten,in principe gewoon de levens standaard verlagen van degenen die het het moeilijkste hebben in deze maatschappij.
Ik heb zelf het idee dat de heren en dames in welke regering dan ook niet meer zijn dan marionetten van grote bedrijven.
Dan nog iets wat ik onder de aandacht wil brengen,hoe hoog zijn de campagnekosten wel niet van de partijen,en wie financiert die kosten.
Van de PVV weten we dat een deel van die kosten worden betaald door rechtse amerikanen,maar wie betaalt de kosten van de andere partijen?
Is dit belasting geld of geld uit de partij?
En wie stort dat geld in een partijkas als er daar uit gefinanciert word?
Waar komen die tonnen/miljoenen vandaan?
We hebben bijna iedere 2 jaar verkiezingen,als we deze bedragen weten en bij elkaar optellen van al die partijen tesamen,wat voor afrekening krijgt de burger dan?
Ik krijg persoonlijk steeds meer het idee dat er enkele rijke geldschieters achter zitten die voor geld misschien wel wetsvoorstellen erdoor gedrukt krijgen waar hun weer financieel beter van worden.
Ik kan dit niet hard maken maar dit is een persoonlijke mening.
In amerika zijn het ook enkele rijken die de partijen voorzien van hun kasgelden,daarvan bestaat al jaren het vermoeden dat deze geldschieters op deze wijze wetsvoorstellen en wetten er door gedrukt krijgen waar hun bedrijven weer beter van worden.
En zijn wij als Nederland niet gewoon een provincie van amerika waar alles van nage-aapt word? Dus ook op dat vlak zijn die mogelijkheden er,naar mijn idee.
Ik kan dit helaas niet onderbouwen met cijfers en feiten maar als we realistisch nadenken dan zijn hele logische verklaringen.
Ik hoop dat ik de lezers van dit stuk tot nadenken heb aangezet.