Positief of negatief 1e

24-07-2016 12:13

Positief  of negatief   1e

 

Wat er allemaal in de wereld zich afspeelt is eigenlijk voor een normaal mens niet beschrijven c/q te bevatten.

We kunnen met elkaar over eens zijn dat we de geschiedenisboeken gewoon kunnen weg doen want het blijkt dat we er toch niet van leren met ze allen.

Kijk om je heen alles draait om het geloof macht met een dictatuur randje waar je ook luistert of kijkt. Naar mijn weten moet je uit een geloof sterkte halen naaste liefde leren geven en delen wanneer nodig. Nee we gaan moorden en steeds meer druk uitoefenen om je geloof of denkwijze op te dringen aan een ander. Maar eerlijk is eerlijk vroeger zo lang we terug kunnen kijken was het al. Zoals ze het vertellen is wat het sterkst voor de geest staat het verhaal van Jezus en ga maar verder de kruistochten daarna de Katholieken denk aan de tijd van de Spanjaarden   Nee dat is fijn om te weten we hebben er veel van geleerd.  

Kijken we met ze alleen naar ons eigen Nederlandje dan spelen er andere zaken Democratie.

Daar gaan we langzamerhand toch wel onze vele bedenkingen bij krijgen want wat mag je nu nog eigenlijk Ok je mag wat roepen we mogen nog wat vrij schrijven maar daar blijft het wel een beetje bij. Voor de rest is het een grote controlestaat geworden. Met alles wat je doet waar je ook heen gaat big brother is watching you. Voorbeelden ten over. Met de auto rijden weten ze precies waar je heen gaat camera’s zat die kunnen zien waar je de weg af gaat waar je de weg op gaat. Pin betalingen weten wat je uitgeeft. Alle betalingen moeten via een bank ja die snap ik hebben ze daar ook nog controle over. Ze kunnen je telefoon dadelijk gewoon afluisteren de zo genaamde taps je data verkeer mag dadelijk ook nog vrij gegeven worden. En dan mogen wij als Nederlander ook grote sommen geld bijdragen aan de geld verslindende Brussel per hoofd van Nederland en overal zijn we het braafste landje die overal als eerste zijn best gaat doen om vooraan te staan kijk eens wij doen er alles aan om de targets te halen maar dan met alles je kan het niet bedenken of we doen het.

De gevolgen zijn desastreus voor de middelde Nederlander want wij wonen in democratisch land met een partij mensen in de regering die alles afbreken wat er opgebouwd is. Nu is het ook niet zo dat je alles moet weggeven maar eerlijk is eerlijk we zijn Meesters in belastingheffingen te verzinnen in alle variatie’s. Kortom wij als Nederlanders mogen Democratisch leven om te werken in plaats van werken om te leven. Bijna alle salarissen gaan op aan kosten sparen is een woord wat gaat uitsterven.

Dit is dus verre van Positief te noemen

 

Volgende keer weer verder

Groet  Tredog Sentreem