Litlle Realm

25-10-2013 12:42

Litlle Realm

Litlle Realm is een groep mensen die druk bezig is een zelfvoorzienende leefgemeenschap op te starten.
Waarom is dat nodig zou u vragen?
De mensen in Litlle Realm willen een voorbeeldfunctie cre-eren naar de buitenwereld toe, zij willen laten zien dat als je samenwerkt en elkaar respecteert dat je tot veel meer in staat bent dan dat er in huidige consumptiemaatschappij word beweerd.
Door op basis van permacultuur je voedsel te verbouwen, het nodige vee op je land te laten lopen smeed je een harmonie met de natuur waardoor alles voorradig is wat je nodig hebt.

Gaan deze mensen dan kraken?
Nee dat is absoluut niet de intentie.
Deze groep mensen wil op een legale manier een pand verschaffen waarbij zij ,1maal wonend in dit pand een maatschappelijk doel willen vervullen.
Dat kan zijn door middel van workshops te geven over bijvoorbeeld permacultuur ,zelfvoorzienend leven of andere onderwerpen.

Litlle Realm is vooral ook een vriendengroep,mensen van allerlei pluimage die elkaar aanvullen op spiritueel maar ook op praktisch en creatief niveau.
Binnen de groep heb je denkers,kunstenaars,schrijvers,bouwers en combinatie,s van dit alles.
Creatief denken zie ik zelf als een belangrijk onderdeel om vooruit te kunnen komen en dat is binnen deze groep meer dan aanwezig.

Daarnaast is Litlle Realm druk bezig met een internationaal netwerk op te bouwen met andere eco dorpen door europa heen.

Waarom een voorbeeldfunctie willen zijn?
We willen een voorbeeldfunctie cre-eren omdat er een omslag in het denken van de mens nodig is.
De huidige maatschappij en wereld is gericht op het ego van de mens en op materialisme waardoor miljoenen mensen op de rand van de afgrond balanceren op financieel gebied bijvoorbeeld,door te laten zien dat je door samen te werken een hoop dingen kan oplossen en/of veranderen hopen wij een voorbeeld te kunnen zijn waardoor anderen dit gaan overnemen.

Of je nou in de stad woont of op het platteland, overal kunnen mensen samen voedsel verbouwen ,waardoor u weer gezondere voeding binnen krijgt en gezonder leeft.
Buurman 1 poot aardappels, buurman 2 plant uien nummer 3 peentjes ,nummer 4 paprika,s enz enz enz , op die manier weet u eind van het jaar een hoop geld te besparen ,uw gezondheid te verbeteren en een beter contact met uw buren te realiseren.
Zo zijn er tal van voorbeelden van waar uit u de verandering voor uw zelf kan zijn.

Waarom doet deze groep mensen dit en waarom zijn zei er van overtuigd dat het ze zal lukken?
Heel simpel, er zijn meerdere antwoorden op deze vraag ,sommigen doen het vanuit noodzaak,idealisme of gewoon puur omdat ze het leven in de huidige maatschappij gewoon zat zijn.
En juist deze punten zijn ook de reden dat deze groep mensen zal slagen in hun opzet.
Falen is geen optie,puur omdat de bereidheid om iets voor elkaar en voor anderen te doen extreem groot is.
De idee-en die deze groep mensen uitwerkt worden ook steeds breder,ze werken aan oplossingen waardoor er in de huidige maatschappij ook weer dingen verbetert zullen worden.
Zowel voor de natuur als voor de mens zal er gewerkt worden, door middel van een symbiose met de natuur aan te gaan zal er verbetering op alle vlakken ontstaan waardoor er ruimte komt voor mens en natuur.

Dit is in het kort waar we op dit moment naar toe willen werken,en wat we ook daadwerkelijk aan het realiseren zijn.

 

Als u intersse heeft voor dit project kunt u contact met me opnemen via utopianart9@gmail.com