Ligt Het Aan Mij?

26-05-2015 14:52

Ligt het aan mij?

Ik kijk nu al enkele jaren kritisch naar alles wat er gebeurd in de wereld.

Velen van jullie kennen m,n gedichten en columns die ik de afgelopen jaren heb geschreven.

Bij deze een nieuwe column , nu over afgenomen rechten .

Het valt me al een tijd op dat hoe meer wij als maatschappij moeten betalen, financieel maar ook qua gezondheid, dat dit gelijk loopt met het aantal afgenomen rechten en dat er plichten voor terugkomen.

Privacy hebben we bijna niet meer.

Het recht op voedsel en onderdak bestaat nog wel maar word slechts in naam toegepast, want in feite zijn deze rechten ook afgenomen,als men kijkt naar het aantal mensen die honger lijden in de wereld en het aantal mensen die dakloos zijn.

Hoe kan het dat wij dit als mensheid blijven accepteren?

Ligt het aan mij dat ik dit constateer of zie ik spoken?

Waarom blijft de mens zich als een slaafs wezen doorbewegen terwijl er zoveel moois en goeds kan zijn en ook is in deze wereld?

Waarom gaan we nu niet inzien dat we op deze manier de aarde, de mensheid en al het prachtige leven aan het vernietigen zijn?

We accepteren iedere opgelegde wet die zogenaamd gekozen volksvertegenwoordigers ons door onze strot duwen. 

Degenen die hiertegen in gaan worden weggezet als verwarde mensen en complotdenkers.

Zelfs in sommige delen van de wereld is het verbod op moestuintjes al ingesteld, daar mag je als mens niet meer aan je eigen behoefte voldoen.

Nu word er weer gesproken over de afschaffing van contant geld, wat er dus op neer komt dat de digitale controle op de mens nog veel en veel groter word voor zover dat nog kon.

Neem daarbij de oorlog die op het moment gecre-eerd word, hoe moet je straks aan voedsel komen als het digitale netwerk plat gelegd word?

Of is het juist de bedoeling dat je niet meer aan voedsel kan komen en word er op die manier gewerkt naar een vorm van anarchie waar de zittende of komende machthebbers hard op in kunnen grijpen en zo een volgende stap kunnen zetten in het concept van agendapunt 21?

Voor nu gaat het waarschijnlijk niet snel genoeg, uw voedsel is veelal vergiftigd, uw drinkwater is nu ook niet echt gezond te noemen met alle vervuilende stoffen die er in zitten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wanneer gaan we met z,n allen inzien dat als er geen grote positieve verandering word ingezet dat we met z,n allen naar de klote gaan op het zelfzuchtige en op macht beluste groepje mensen na die op het hoogste podium aan de touwtjes trekken.

Ben ik nu zo negatief?

Het lijkt er misschien wel op als u het voorgaande leest,maar er zijn ook genoeg positieve punten te benoemen.

De participatiestaat die ons opgelegd is zal op den duur positief voor de bevolking uitpakken, door steeds meer te delen en samen te werken, voor elkaar te zorgen als mensheid zal het verdeel en heers spel grotendeels zijn uitwerking verliezen.

Steeds meer mensen zamelen voedsel en kleding in voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Steeds meer mensen zetten volkstuintjes of buurttuintjes op waar ze het voedsel wat ze kweken voor zichzelf gebruiken en wat ze teveel hebben weggeven aan anderen.

Juist door deze positieve vibe zal het aan ons als mens liggen welke kant we opgaan, de positieve kant lijkt steeds meer de overhand te krijgen.

Op dit moment zal dit door de massa nog niet zo gezien worden omdat het nu nog kleinschalig gebeurd, en toch zie ik het steeds meer om me heen gebeuren,en zie ik wekelijks groeien.

Daarbij komen ook de gesprekken op straat, op het werk, in de supermarkt, in het openbaar vervoer waar steeds meer mensen aan het denken gezet worden en waar we de positieve voorbeelden als kleine zaadjes in hun systeem planten.

Waar ik een jaar of 5 terug op m,n werk werd aangekeken van, damn die gozer spoort niet, daar had ik op m,n laatste klus ineens bijval van meerdere mensen die het met eens waren en die zich ook duidelijk in verschillende onderwerpen hadden verdiept, van monsanto tot 9/11 en ISIS ,belastingen, rechten en het koningshuis.

Dit houd dus in dat er een positieve groei gemaakt word in het bewustzijn van de mens,vandaar ook dit stuk ,ik hoop vooral degenen die het negatief inzien hiermee aan te kunnen duiden dat er wel degelijk een omslag gemaakt word in de wereld en dat het voor nu misschien nog niet zover is als we zouden willen maar dat we er echt wel gaan komen.

Zolang als we maar samenwerken, UNITED WE STAND is niet voor niks al een hele tijd een kreet die geslaakt word door degenen die de samenwerking bevorderen.


Tot zover deze column .


afz Swoop Dichter