Kinderombudsman

07-01-2013 16:59

Kinderombudsman gaat onderzoek doen naar waarheidsvinding 

dec 29 2012 19:53 | alex in Jeugdzorg Nieuws 

https://www.antibjz.nl/page/dossiers/kinderombudsman.html 


De kinderombudsman gaat onderzoek doen naar waarheidsvinding in de jeugdzorg en de rechtbanken. 
Maandag 03-12-2012 in het debat over jeugdzorg zou Vera Bergkamp Kamerlid van de D66 een motie indienen om te onderzoeken hoe het is gesteld met de waarheidsvinding in de rapportages van jeugdzorg en de RvdK. lees die motie hier 

zoals we allemaal weten gebeurd waarheidsvinding in de rapportages en onderzoeken nooit. 
rechters hebben geen tijd om zich in een zaak te verdiepen en ook al geef je ze tijd dan doen ze dat nog niet en doen ze automatisch niet aan waarheivinding en word blind alles wat jeugdzorg aandraagt gezien als de "Waarheid". 

dan hebben we de leugens en onwaarheden die jeugdzorg instanties zoals bijv.: Bureau Jeugdzorg (BJZ) de William Schrikker Groep (WSG), de raad van de kinderbescherming (RvdK), tentoonspreid hun in rapportages waardoor veel ouders die liefdevol voor hun kinderen zorgen worden zwart gemaakt, gechanteerd en kapot worden gemaakt, en de kinderen uiteindelijk tussen wal en het schip belanden met de daaraan gekoppelde geestelijke en lichamelijke schade die de kinderen ondervinden in hun ontwikkeling. wat allemaal niet in het belang van het kind is 

Er is toch een meerderheid in de 2e kamer gekomen om een advies te vragen aan de kinderombudsman gericht op de waarheidsvinding in de jeugdzorg en de Raad van de Kinderbescherming. De kinderombudsman gaat naar verluid medio Januari 2013 een onderzoek starten naar de waarheidsvinding in de rapportages en onderzoeken van jeugdzorg en de RvdK. 

dit is een positieve ontwikkeling en zijn erg benieuwd wat er uit dit onderzoek van de kinderombudsman naar voren komt en welke aanbevelingen er komen. 

meer weten over de kinderombudsman?