Jeugdzorg

13-01-2013 15:55

Hoe kan het dat een instelling die in het belang van de kinderen zijn werk moet doen zoveel leed berokkend bij diezelfde kinderen?
Hoe komt het dat de informatie die Bureau Jeugdzorg verstrekt aan ouders van betreffende kinderen en aan andere instellingen die een oordeel moeten vellen of een beeld moeten vormen van de betreffende situatie continu onvolledig geinformeerd worden?
Hoe kunnen deze instellingen hun beeldvorming van de situatie dan uberhaupt goed interpreteren?
Nou heb ik zelf totaal niks met jeugdzorg van doen maar in mijn omgeving krijg ik steeds vaker de vraag of ik mensen kan helpen en de verhalen die ik hoor zijn schrijnend.
Ik heb de laatste tijd heel veel onderzoek gedaan op internet kom echt bloedstollende verhalen tegen.
Waarom word er nooit geen enkel onderzoek naar Bureau Jeugdzorg gedaan ,en hoe kan het dat instellingen die Bureau Jeugdzorg zouden moeten controleren,dat doen op informatie die van BJZ toegestuurd krijgen?
Hoe kan je dan een oordeel vellen?
Ik geloof ook best dat BJZ goede dingen doet maar waarom zijn er zoveel zaken die misgaan?
Is dat een vorm van desinteresse van het personeel?
Is er teveel werkdruk waardoor er geen goed onderzoek gedaan kan worden?
En als dat idd de werkdruk is,waarom laat onze staat dat dan toe?,je hebt het hier over mensenlevens die volledig vertieft worden,kinderen die vaak op latere leeftijd psychische hulp nodig zullen hebben door de trauma,s die als kind hebben opgelopen door foute beslissingen,we hebben het steeds over het geld wat er in de zorg omgaat maar zou het nu niet eens tijd worden om in plaats van in geld te denken aan mensen en in dit geval kinderen te gaan denken.
Bespaar je op de lange termijn niet veel meer geld als je kinderen goed begelijd,of gaat het er juist om dat de juiste potjes gespekt moeten worden?
Bij zoveel uit huis plaatsingen krijgen we extra subsidie of een leuke bonus?
Waar ligt het aan dat deze instelling niet goed functioneert,dat er zelfs directeuren mee stoppen omdat ze het niet eens zijn met wat er gebeurt,rechters die ontslag nemen omdat ze deze zaken niet meer aan kunnen  .
Waar worden hier de fouten gemaakt die mensenlevens voor de rest van hun beinvloeden?
Wat kunnen we er tegen doen?
Degenen waar ik mee heb gesproken die ertegen in gaan worden later weer gestraft,gedreigd met uit huis plaatsingen om het functioneren van de instelling op deze manier te beschermen lijkt het wel.
Wat is daarvan in het belang van het kind?
Of gaat het niet om de kinderen?
Ik zou deze vragen wel eens in tweede kamer be-antwoord willen zien worden,na een gesprek  met de ouders en de kinderen .